oprepi

Operációs rendszerek piaca. Trendek rendszere, rendszerek trendje.

HitsLink, március: lassan csak elterjed a Vista?!

2008.04.01. 17:04 oprepi

Direkt késtem az új cikkel, hiszen elsejére készültek el az új statisztikák... Bár a különböző platformok között (Windows, Mac, Linux) nem történt jelentős átrendeződés az elmúlt hónapban, a Windowsok közötti átállási tendencia felgyorsulni látszódik erőteljesen a Vista javára.

Lassan kezd jelentős szereplővé válni a Microsoft új üdvöskéje, ugyanis a HitsLink.com márciusban már több, mint 14%-osra becsülte a piaci részesedését. Ez több, mint 1 százalékpontnyi javulás mindössze egy hónap alatt, ami már nem nevezhető rossznak. Ezzel szemben immár nem a régi Windowsok (98, 2000) fogyatkoztak jelentősen, mivel azok már így is a béka segge alatt vannak - a Vista most egyértelműen az XP rovására terjeszkedett, ugyanis annak kb. pont ennyivel csökkent a részaránya.

A Mac háza táján változatlan a helyzet, ott van 7,5% környékén, miközben a Linux kissé gyengült, 0,65-ről 0,61%-ra.

Más: mivel jelentős változások nem következnek be a piacon 1 hónap alatt, úgy döntöttem, ahelyett, hogy a továbbiakban is megírnám minden hónapban kb. ugyanazt a jelentést, átállok a negyedéves periódusokra. Természetesen ezentúl is hetente jelentkezem majd új cikkel, de így legalább többet tudok foglalkozni a különböző rendszerek mögötti piaci modellekkel + be szándékozom venni a repertoárba a böngészők piacának a vizsgálatát is.

Szólj hozzá!

Címkék: március trend hitslink

A bejegyzés trackback címe:

https://oprepi.blog.hu/api/trackback/id/tr100406800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása